Regjeringens digitaliseringsstrategi inneholder en rekke forpliktende måltall bortsett fra på de tre områdene som betyr mest: Innovasjon, produktivitet og omstilling.
LEVERER IKKE: Statsminister Jonas Gahr Støre og digitaliseringsminister Karianne Tung la fram regjeringens digitaliseringsstrategi i forrige uke. Artikkelforfatteren er ikke imponert over hva den leverer. Regjeringens digitaliseringsstrategi inneholder en rekke forpliktende måltall bortsett fra på de tre områdene som betyr mest: Innovasjon, produktivitet og omstilling.
Strategien vil tallfeste ambisjonen om å bli verdens mest digitaliserte land i 2030 – opp fra 4. plass. På disse områdene er tiltakene vage, lite forpliktende og ikke målbare.
Men verken digitaliseringsstrategien eller Støre nevner den andre utfordringen Perspektivmeldingen peker på: Presset på statsfinansene, noe som vil ha betydelige konsekvenser for både finansieringen av velferdsstaten og fordelingspolitikken. Det er her den største utfordringen ligger. Strategien nøyer seg med å si at Regjeringen vil vurdere om personellkonsekvenser skal utredes som del av beslutningsgrunnlaget for offentlige digitaliseringstiltak. Uforpliktende og lite målbart., sier at åpen innovasjon hvor flere går sammen og skaper nye samarbeidsformer, ofte gir gode resultater.
Österreich Neuesten Nachrichten, Österreich Schlagzeilen
Similar News:Sie können auch ähnliche Nachrichten wie diese lesen, die wir aus anderen Nachrichtenquellen gesammelt haben.
Velkommen til lansering av «Fremtidens digitale Norge»Statsminister Jonas Gahr Støre og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung inviterer til fremleggelsen av Fremtidens digitale Norge, Nasjonal digitaliseringsstrategi 2024–2030.
Weiterlesen »
Alex Schulman om prinsessebryllupet: - Denne vanvittige galskapenDen svenske forfatteren Alex Schulman harselerer med Norge etter prinsessebryllupet: - Mye morsommere å bo i Norge!
Weiterlesen »
KI: Hva er viktigst – innovasjon eller beskyttelse?I land som USA og Storbritannia begynner vi å se tydelige politiske skiller når det gjelder regulering og finansiering av kunstig intelligens. Hvordan er det i Norge?
Weiterlesen »
Nye krav til styrerommet – en mulighet for vekst og innovasjonKravet om 40 prosent kvinner i styrerommene innen 2028 har satt ting i gang, men det er viktig å fokusere på relevant kompetanse og dynamiske styrerom. Forfatteren mener at norske selskaper bør rekruttere de rette styremedlemmene for den riktige fasen i virksomhetens utvikling.
Weiterlesen »
Kvinnekravet i styrerommene: En mulighet for vekst og innovasjon?Artikkelen drøfter det nye kravet om 40 prosent kvinner i norske styrerom innen 2028. Forfatteren mener dette kan bli en mulighet for vekst og innovasjon, men advarer mot å kun fokusere på kvotering. Styrerommene bør være dynamiske og med relevante kompetansemiljøer.
Weiterlesen »
KI: Hva er viktigst – innovasjon eller beskyttelse?I land som USA og Storbritannia begynner vi å se tydelige politiske skiller når det gjelder regulering og finansiering av kunstig intelligens. Hvordan er det i Norge?
Weiterlesen »